Tosty francuskie z masłem orzechowym, borówkami, granatem i gorzką czekoladą

Składniki

  • jajka, 1 szt.
  • mleko, 2 łyżki
  • sól, szczypta
  • masło do smażenia
  • chleb, 4 kromki
  • masło orzechowe, 5-6 łyżeczek
  • borówki amerykańskie, garść
  • granat, 1/4 szt.
  • gorzka czekolada, 5 kostek

Sposób przygotowania

  1. Jajko rozbełtać z mlekiem i solą. Rozgrzać patelnię i rozpuścić masło. Chleb obtoczyć w jajku. Smażyć z obu stron na złoty kolor.
  2. Tosty posmarować masłem orzechowym, posypać borówkami, granatem i posiekaną czekoladą.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *