Tosty Króla Rock and rolla czyli kanapka na ciepło z masłem orzechowym i bananem. Zaskakująco dobre połączenie smaków. W końcowym etapie tosty powinno się zarumienić na maśle. Ja darowałam sobie ten etap. Kanapka i tak jest wystarczająco kaloryczna.
Składniki
- chleb tostowy, 2 kromki
- masło orzechowe, 1 czubata łyżka
- banan, 1/2 szt.
Sposób przygotowania
- Chleb zarumienić z jednej strony na suchej patelni. Posmarować jedną kromkę masłem orzechowym (po zarumienionej stronie). A następnie poukładać plasterki banana. Przykryć drugą kromką. Ponownie zarumienić kanapkę z obu stron na suchej patelni.
elvis znał się na rzeczy… 😉
oj tak 🙂
A ja bym jeszcze wrzuciła na patelnię by przyrumienić, a co tam z kalorycznością 😉
tosty były rumienione tylko, że nie na maśle a na suchej patelni 🙂
Próbowałam na maśle ale że ja masła nie trawię kompletnie mi nie smakowała , masło toleruję tylko w jajecznicy i wypiekach 🙂
Kocham ten tost a zdjęcia są obłędne ! Masz talent 🙂
Dziękuję 🙂