Tosty Elvisa

F759D246-38F5-47AE-AFA1-4C50C4355E5B

Tosty Króla Rock and rolla czyli kanapka na ciepło z masłem orzechowym i bananem. Zaskakująco dobre połączenie smaków. W końcowym etapie tosty powinno się zarumienić na maśle. Ja darowałam sobie ten etap. Kanapka i tak jest wystarczająco kaloryczna.

Składniki

  • chleb tostowy, 2 kromki
  • masło orzechowe, 1 czubata łyżka
  • banan, 1/2 sztuki

Sposób przygotowania

  1. Chleb zarumienić z jednej strony na suchej patelni. Posmarować jedną kromkę masłem orzechowym (po zarumienionej stronie). A następnie poukładać plasterki banana. Przykryć drugą kromką. Ponownie zarumienić kanapkę z obu stron na suchej patelni.

6 thoughts on “Tosty Elvisa

  1. Próbowałam na maśle ale że ja masła nie trawię kompletnie mi nie smakowała , masło toleruję tylko w jajecznicy i wypiekach :)
    Kocham ten tost a zdjęcia są obłędne ! Masz talent :)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *