Szarlotka bez pieczenia

szarlotka bez pieczenia

Składniki

  • twarde jabłka, 3 średnie
  • sok z 1/2 pomarańczy
  • cukier brązowy, 1-1 i 1/2 łyżki
  • cynamon, 1 łyżeczka
  • ciastka owsiane, 5-7 sztuk
  • jogurt naturalny, 200 g

Sposób przygotowania

  1. Jabłka obrać, wydrylować i pokroić w grubą kostkę. Przełożyć do garnka o grubym dnie. Zalać sokiem. Wsypać cukier i cynamon. Gotować do momentu, aż sok wyparuje, a owoce osiągną pożądaną konsystencję. U mnie trwało to około 15 minut, chciałam aby jabłka pozostały w kawałkach.
  2. Ciastka zmielić na pył za pomocą blendera.
  3. W pucharkach układać kolejno: ciastka, jogurt i jabłka. Najlepiej smakuje jeszcze ciepłe. Składniki na 2 duże porcje.

2 thoughts on “Szarlotka bez pieczenia

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *