Doskonała do mięs z grilla. Wiem, że może teraz pogoda nie sprzyja grillowaniu, ale jak już nadejdzie taki dzień, jak już deszcz prastanie lać z nieba, a temperatura skoczy do góry o parę stopni, to ja gorąco polecam przetestować tę sałatkę. Tymczasem można odpalić grille elektryczne lub piekarnik 😉


SKŁADNIKI / 2 porcje


młode ziemniaki, 300 g

pomidorki koktajlowe, 6 szt.

rzodkiewki, 6 szt.

czerwona cebula, 1/2 szt.


SOS


oliwa z oliwek, 5 łyżek

francuska musztarda, 1 łyżeczka

sól, pieprz

suszona papryczka chili, 1 szt.

kapary, 2 łyżeczki

koperek, 1 mały pęczek

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA


Ziemniaki wyszorować i ugotować w całości w osolonej wodzie. Odcedzić i wystudzić. Następnie pokroić w plastry.

Pomidorki pokroić w ćwiartki, rzodkiewki w plastry, a cebulę w piórka.

Oliwę wymieszać z musztardą. Dodać przyprawy. Papryczkę, kapary i koperek posiekać. Całość połączyć.

Gotowy sos wymieszać z wcześniej przygotowanymi warzywami.