Rafaello

rafaello 1

Domowe pralinki z serka mascarpone o smaku kokosowym. Prawie jak oryginalne. Herbatniki możecie zastąpić waflami. Jeśli po wymieszaniu składników masa będzie zbyt miękka, aby formować z niej kuleczki, włóżcie ją na pół godziny do lodówki.

Składniki
serek mascarpone, 250 gram
wiórki kokosowe, 150 gram
cukier, 1/2 szklanki
orzechy laskowe lub migdały, 40 sztuk
herbatniki, 5 sztuk

Sposób przygotowania
1. Serek wymieszać z cukrem (nie miksować!). Następnie dodać zmiksowane herbatniki i ok. 100 gram wiórek kokosowych, wymieszać łyżką. Z powstałej masy formować małe placuszki, na środku każdego układać po 1 orzechu i ulepić kulkę. Każdą pralinkę obtoczyć w pozostałych wiórkach. Rafaello przechowywać w lodówce.

rafaello 2

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *