
DŻEM JABŁKOWO-POMARAŃCZOWY Z CYNAMONEM
SKŁADNIKI jabłka szara reneta, 2,2 kg pomarańcze, 3 szt. woda, 200 ml cynamon, 2-3 łyżeczki cukier, 200 g SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Jabłka obrać i pokroić na […]
SKŁADNIKI jabłka szara reneta, 2,2 kg pomarańcze, 3 szt. woda, 200 ml cynamon, 2-3 łyżeczki cukier, 200 g SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Jabłka obrać i pokroić na […]
SKŁADNIKI jabłka, 2,2 kg cytryny, 2 szt. woda, 200 ml cukier, 100 g SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Jabłka obrać i pokroić na mniejsze części. Przełożyć do garnka […]
SKŁADNIKI jabłka, 1,8 kg gruszki, 1,8 kg sok z połowy cytryny woda, 350 ml cukier, 350 g cukier z prawdziwą wanilią, 36 g SPOSÓB PRZYGOTOWANIA […]
Składniki czosnek, 4 ząbki chrzan, 5-centymetrowy kawałek liście laurowe, 2 sztuki koper, 2 gałązki pieprz czarny, 10 ziaren ogórki, 1 kg letnia woda, 1 l […]
Składniki ogórki gruntowe, 3 kg pieprz, 18 ziarenek ziele angielskie, 18 ziarenek liście laurowe, 9 liści gorczyca, 9 łyżeczek czosnek, 6 ząbków Zalewa: woda, 2 […]