Składniki
- masło, 185 gram
- cukier, 3/4 szklanki
- jajka, 3 sztuki
- mąka pszenna, 2 szklanki
- proszek do pieczenia, 15 gram
- kakao, 2 łyżki
- mleko, 150 mililitrów
- gruszki, 3 sztuki
- cukier puder do posypania
Sposób przygotowania
- Masło zmiksować z cukrem na puszystą masę. Dodawać po 1 jajku cały czas miksując.
- Mąkę, proszek i kakao przesiać do masy maślanej, zmiksować.
- Na koniec wlać mleko. Całość połączyć w gładką masę.
- Gruszki obrać i pokroić w drobną kosteczkę. Dorzucić do ciasta, wymieszać.
- Przełożyć do formy o średnicy 24 centymetry wysmarowanej masłem. Wyrównać powierzchnię. Piec przez około 50 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni (na funkcji góra-dół). Kiedy ciasto wystygnie posypać cukrem pudrem.
Pyszności!!
Może proste ale wygląda cudownie ! 🙂
Pyszne ciasto 🙂 bardzo nam smakowało 🙂 Gorąco pozdrawiam
Dziękuję, cieszę się, że smakowało 🙂