Naleśniki z brokułami i sosem tatarskim

Pierwszy raz takie naleśniki jadłam w barze mlecznym. W domu odtworzyłam ich smak. Muszę przyznać, że są to jedne z moich ulubionych naleśników.

Składniki Ciasto: mąka pszenna, 1 i 3/4 szklanki olej, 2 łyżki jajka, 2 sztuki mleko, 2 szklanki cukier, 1 łyżeczka sól, 1/2 łyżeczki

Farsz: brokuł, szynka, ser żółty, sól, pieprz, czosnek granulowany

Sos tatarski: majonez, 4-5 łyżek jogurt grecki, 180 g musztarda, 2 łyżeczki mała cebula czerwona, 1 sztuka ogórki konserwowe, 2 sztuki sok z cytryny, kilka kropel sól, pieprz

Sposób przygotowania 1. Naleśniki: połączyć wszystkie składniki “mokre” na ciasto. Potem dodać “suche” i mieszać aż do uzyskania gęstej masy. Smażyć z obu stron na niewielkiej ilości oleju.

2. Farsz: Brokuł ugotować, odcedzić. Rozdrobnić blenderem, przyprawić solą, pieprzem i czosnkiem.

3. Sos: cebulę i ogórki pokroić w drobną kosteczkę. Dodać resztę składników. Dokładnie wymieszać. Przyprawić solą i pieprzem. Można dodać jeszcze grzybki marynowane.

4. Każdy naleśnik smarować farszem z brokuła, położyć po plastrze szynki i sera. Zwinąć i polać sosem tatarskim.

porcelain veneers miami

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *