Nachos

Zupełnie inaczej smakują niż te ze sklepu. Nawet kształt mają inny. Pod wpływem gorącego oleju puchną, uzyskując kształt “poduszeczek”. Są bardzo chrupiące. Najlepiej smakują z pikantną salsą.

Składniki
mąka pszenna, 1 szklanka
mąka kukurydziana, 1 szklanka
jajko, 1 sztuka
letnia woda, 100 ml
proszek do pieczenia, 1 łyżeczka
sól, pieprz, kurkuma,
olej do smażenia

Sposób przygotowania
1. Ze wszystkich składników zarobić ciasto. Podzielić na 2 części. Każdą bardzo cienko rozwałkować (gr. 1 mm). Dużym kubkiem wycinać koła. Każde dzielić na 6 trójkątów. Smażyć bardzo krótko na mocno rozgrzanym oleju. Podawać z salsą lub serem i śmietaną.

2 thoughts on “Nachos

  1. a ja kupuje te z Lidla! maja chyba najlepsza cene na gotowe nachos!zestaw z sosem 5zl!wychodzi taniej niz jakbym miala wszystko przygotowywac sama.no i nie musze tracic czasu na przygotowania :)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *