Lato na talerzu 🙂 Super prosta i szybka w przygotowaniu przekąska czy przystawka. Fajne połączenie smaków i kolorów. Bardzo polecam 🙂 Przepis na pesto macie podlinkowany tutaj.

Składniki

  • mozzarella, 4 plastry
  • brzoskwinia, 1/2 szt.
  • orzechy nerkowca, 3-4 szt.
  • sezam, 1-2 łyżeczki
  • pesto, 2 łyżeczki
  • oliwa z oliwek
  • świeża bazylia, kilka liści

Sposób przygotowania

  1. Mozzarellę ułożyć na talerzu. Na każdym kawałku położyć po 2 plastry brzoskwini.
  2. Orzechy posiekać i razem z sezamem lekko zarumienić na suchej patelni. Tak przygotowaną mieszanką posypać całość. Dodać pesto. Skropić oliwą z oliwek. Na wierzchu rzucić liście bazylii.