Lato na talerzu 🙂 Super prosta i szybka w przygotowaniu przekąska czy przystawka. Fajne połączenie smaków i kolorów. Bardzo polecam 🙂 Przepis na pesto macie podlinkowany tutaj.
Składniki
- mozzarella, 4 plastry
- brzoskwinia, 1/2 szt.
- orzechy nerkowca, 3-4 szt.
- sezam, 1-2 łyżeczki
- pesto, 2 łyżeczki
- oliwa z oliwek
- świeża bazylia, kilka liści
Sposób przygotowania
- Mozzarellę ułożyć na talerzu. Na każdym kawałku położyć po 2 plastry brzoskwini.
- Orzechy posiekać i razem z sezamem lekko zarumienić na suchej patelni. Tak przygotowaną mieszanką posypać całość. Dodać pesto. Skropić oliwą z oliwek. Na wierzchu rzucić liście bazylii.
Super przekąska, lekka, smaczna. Idealna na romantyczny piknik nad Wisłą we dwoje 🙂