Składniki
- ser biały mielony, 500 g
- białko, 1 szt.
- cukier, 1/2 szkl.
- mąka pszenna, 1 pełna łyżka
- sok z pomarańczy, 2 łyżeczki
- maliny, garść
Sposób przygotowania
- Piekarnik ustawić na funkcję góra-dół i rozgrzać do 175 stopni. Foremki do pieczenia muffinek wyłożyć papilotkami.
- Ser, białko, cukier, mąkę i sok miksować tylko do połączenia składników. Gotową masą napełniać papilotki prawie do pełna (nie urosną). Na każdy mini serniczek położyć po 2-3 maliny. Lekko docisnąć. Wstawić blachę z serniczkami do piekarnika i od razu zmniejszyć temperaturę do 120 stopni. Piec przez 25-30 minut. Zostawić do wystudzenia. Następnie wstawić do lodówki na co najmniej godzinę, a najlepiej na całą noc. Przed podaniem pościągać papilotki.
Przepis pochodzi z bloga Kwestia smaku.
Prześliczne maleństwa 🙂
Wyglądają fantastycznie… takie bialutkie ;D
kuszą niemożliwie :)))