Składniki

  • ser biały mielony, 500 g
  • białko, 1 szt.
  • cukier, 1/2 szkl.
  • mąka pszenna, 1 pełna łyżka
  • sok z pomarańczy, 2 łyżeczki
  • maliny, garść

Sposób przygotowania

  1. Piekarnik ustawić na funkcję góra-dół i rozgrzać do 175 stopni. Foremki do pieczenia muffinek wyłożyć papilotkami.
  2. Ser, białko, cukier, mąkę i sok miksować tylko do połączenia składników.  Gotową masą napełniać papilotki prawie do pełna (nie urosną). Na każdy mini serniczek położyć po 2-3 maliny. Lekko docisnąć.  Wstawić blachę z serniczkami do piekarnika i od razu zmniejszyć temperaturę do 120 stopni. Piec przez 25-30 minut. Zostawić do wystudzenia. Następnie wstawić do lodówki na co najmniej godzinę, a najlepiej na całą noc. Przed podaniem pościągać papilotki.

Przepis pochodzi z bloga Kwestia smaku.