Kanapka klubowa

 

kanapka klubowa

Składniki

  • chleb tostowy, 8 kromek
  • sałata, 4 duże liście
  • boczek, 4 plastry
  • pierś z kurczaka, 1 pojedyncza
  • pomidor, 1 sztuka
  • sos czosnkowy, 4 łyżeczki
  • sól, pieprz, papryka słodka i ostra

Sposób przygotowania

  1. Boczek przesmażyć na suchej patelni. Pierś przyprawić i zarumienić z obu stron. Następnie pokroić w paski o grubości 1-2 cm. Pomidory pokroić w plastry. Chleb zarumienić w tosterze lub na suchej patelni. Układać kolejno: chleb, sos czosnkowy, sałatę, boczek, kurczaka, pomidora i kolejną kromkę tostu. Przekroić w poprzek, tak aby powstały 2 trójkąty.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *