Moje ostatnie uzależnienie. Wstyd się przyznać, ale dopiero niedawno postanowiłam wypróbować nasiona chia i zakochałam się. Mają zabawną konsystencję, a w połączeniu z kakao to mistrzostwo. Taki pudding sprawdzi się jako deser czy śniadanie. Zamiast miodu można użyć syropu klonowego czy słodzika.
Składniki
- nasiona chia, 3 łyżki
- kakao, 2 łyżki
- mód, 1 łyżka
- mleko, 230 ml
- pomarańcza, 1/2 sztuki
- banan, 1/2 sztuki
- gorzka czekolada, 2 kostki
Sposób przygotowania
- Nasiona, kakao i miód połączyć. Wlać mleko i dokładnie wymieszać. Odstawić na 20 minut. Ponownie zamieszać i wstawić do lodówki na 12 h.
- Na dnie pucharka / szklanki ułożyć kilka plasterków pomarańczy i banana. Wlać gotowy pudding. Na wierzchu ułożyć pozostałe owoce i posypać posiekaną czekoladą.
jaki apetyczny 🙂
Dziękuję i bardzo polecam 🙂