Składniki
- grahamka, 1 szt.
- tarty cheddar, 2 łyżki
- masło, 1 łyżka
- czosnek, 1 ząbek
- szalotka, 1 mała
- szpinak, garść
- jajko, 1 sztuka
- śmietana kremówka, 1 łyżka
- sól morska, czarny świeżo mieliny pieprz
Sposób przygotowania
- Górę bułki odciąć. Środek wydrążyć. Wsypać cheddar.
- Na maśle zeszklić drobno posiekany czosnek i szalotkę. Wrzucić szpinak. Smażyć do momentu, aż zwiędnie i zmniejszy objętość. Przyprawić solą i pieprzem. Drobno posiekać. Przełożyć do bułki.
- Wbić jajko. Wlać kremówkę. Piekarnik ustawić na funkcję góra-dół i rozgrzać do 180 stopni. Bułkę zapiekać przez 15-18 minut, aż białko się zetnie. Przyprawić solą i pieprzem.
Pięknie wygląda całość!