SKŁADNIKI / 2 grzanki


bułka z ziarnami, 1 szt.

awokado, 1 małe

czosnek, 1 mały ząbek

sok z cytryny, 1/2 łyżeczki

sól, pieprz

oliwa z oliwek

pomidorki rzymskie, 10 szt.

małe słodkie papryczki (zielone i żółte), 4-5 szt.

parmezan

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA


Bułkę przekroić na pół i zarumienić z obu stron na suchej patelni.

Awokado przekroić, usunąć pestkę, miąższ wyciągnąć ze skórki za pomocą łyżki. Dodać posiekany czosnek. Skropić sokiem, przyprawić solą i pieprzem. Całość ugnieść widelcem na papkę.

Na oliwie smażyć pomidorki i papryczki pokrojone w grube plastry. Przyprawić solą i pieprzem. Dusić na średnim ogniu do momentu, aż warzywa delikatnie zmiękną. Następnie przełożyć na bułki posmarowane awokado.

Przyprawić pieprzem i posypać parmezanem.