Gorąca czekolada z chili

gorąca czekolada 1Składniki

  • mleko, 150 ml
  • śmietana kremówka, 50 ml
  • cukier z prawdziwą wanilią, 2-3 łyżeczki
  • gorzka czekolada, 100 g
  • chili w proszku, 1 szczypta

Sposób przygotowania

  1. Mleko i śmietanę wymieszać z cukrem. Lekko podgrzać. Dodać połamaną na kawałki czekoladę. Kiedy się rozpuści wsypać chili. Miksować do uzyskania jednolitej, kremowej masy. Jeszcze chwilkę podgrzewać, ale nie doprowadzać do wrzenia. Przelać do kubków. Z podanych składników wyszło około 300 mililitrów napoju.

gorąca czekolada 2

5 thoughts on “Gorąca czekolada z chili

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *