Ciasteczka pomarańczowe z białą czekoladą, migdałami i suszonymi ananasami

Składniki
masło, 55 gram
skórka pomarańczy, z 1 sztuki
soda oczyszczona, 1/4 łyżeczki
cukier, 3/4 szklanki
jogurt naturalny, 1/3 szklanki
mąka pszenna, 1 i 1/2 szklanki
czekolada biała, 50 gram
ananasy suszone, 3 łyżki
płatki migdałów, 3 łyżki

Sposób przygotowania
1. Masło rozpuścić. Wymieszać ze skórką. Dodać sodę, cukier i jogurt. Zmiksować na gładką masę. Stopniowo dodawać mąkę i miksować.

2. Czekoladę, ananasy i migdały posiekać. Dodać do ciasta i wymieszać.

3. Piekarnik ustawić na funkcję góra-dół i rozgrzać do 180 stopni. Z masy formować kulki wielkości orzecha włoskiego i układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec przez 10-12 minut. Z podanych składników wyszło ok. 25 ciastek.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *