Pralinki tiramisu

pralinki tiramisu

Składniki

  • biszkopty, 140 gram
  • kawa rozpuszczalna, 2 łyżki
  • wrzątek, 8 łyżek
  • rum, 4 łyżki
  • mascarpone, 250 gram
  • cukier puder, 1 łyżka
  • cukier wanilinowy, 16 gram
  • kakao gorzkie do obtoczenia

Sposób przygotowania

  1. Biszkopty zmielić na proszek. Kawę rozpuścić we wrzątku. Kiedy lekko przestygnie wymieszać z ciastkami i rumem. Odstawić na 15 minut. Serek mascarpone wymieszać dokładnie z cukrami i biszkoptami (nie miksować). Formować kulki i obtoczyć w kakao. Wstawić do lodówki co najmniej na godzinę. Z podanych składników wyszło 20 pralinek.

Przepis pochodzi ze strony Cincin.

3 thoughts on “Pralinki tiramisu

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *