Pesto z roszponki, szpinaku i suszonych pomidorów

pesto z roszponki, szpinaku i suszonych pomidorów

Składniki
parmezan, 25 gram
czosnek, 2 ząbki
suszone pomidory, 5 sztuk
pestki dyni, 10 gram
orzechy włoskie, 15 gram
roszponka, 50 gram
szpinak, 50 gram
bazylia, pół doniczki
oliwa z oliwek, 140 mililitrów

Sposób przygotowania
1. Parmezan, czosnek, suszone pomidory, pestki dyni i orzechy zmiksować z połową oliwy. Dodać liście i resztę oliwy, ponownie zmiksować. Przechowywać w lodówce w zamkniętym słoiczku do 2 tygodni.

3 thoughts on “Pesto z roszponki, szpinaku i suszonych pomidorów

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *