Pełnoziarniste penne z polędwiczkami drobiowymi i brokułami

pełnoziarniste penne

Składniki
polędwiczki drobiowe, 300 gram
penne pełnoziarniste, 150 gram
cebula, czerwona, 1 mała
czosnek, 3 ząbki
brokuły, 1/2 główki
papryka czerwona, 1/2 sztuki
sól, pieprz, płatki chili
natka pietruszki, 1/2 pęczka
szczypiorek, 1 mały pęczek
oliwa do smażenia

Sposób przygotowania
1. Polędwiczki drobno pokroić. Przyprawić solą, pieprzem i płatkami chili. Wstawić do lodówki na 15-30 minut. W międzyczasie ugotować makaron al dente w osolonej wodzie. Odcedzić. Brokuły zblanszować i podzielić mniejsze części. Na oliwie przesmażyć drobno posiekaną cebulę i czosnek. Dodać kurczaka. Chwilę smażyć. Wlać 3 łyżki wody z gotowania makaronu. Dorzucić paprykę pokrojoną w cieniutkie paseczki. Dusić 5 minut. Na koniec wymieszać z brokułami i poszatkowanymi ziołami.

3 thoughts on “Pełnoziarniste penne z polędwiczkami drobiowymi i brokułami

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *