Muffiny wytrawne

muffiny na słono

Składniki
olej rzepakowy, 1/4 szklanki
jogurt grecki, 1 szklanka
jajko, 1 sztuka
mąka pszenna, 1 i 1/2 szklanki
proszek do pieczenia, 1 łyżeczka
sól, suszone oregano i bazylia, po 1 łyżeczce
pieprz, 3 szczypty
ser żółty, 30 gram
salami, 20 gram
cebula czerwona, 1/2 małej
suszone pomidory, 3 sztuki

Sposób przygotowania
1. Mokre składniki dokładnie połączyć. Mąkę przesiać do osobnej miski. Dodać proszek i przyprawy. Ser zetrzeć na grubych oczkach. Salami, cebulę i pomidory drobno pokroić. Dodać do suchych składników i wymieszać. Wlać do nich płyny. Mieszać tylko do połączenia składników. Przełożyć do silikonowych foremek (mi wyszło 7 sztuk). Piec przez 20-25 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *