Krem z kury z grzankami

Czasami jest tak, że po prostu wiem co napisać. A czasami kompletna pustka w głowie. Tak jak teraz. Przepis od 2 dni leży w szkicach, bo nie wiem jak to ugryźć. Ale skoro notatka już jest, to można publikować. A o zupie nic nie napisałam. To teraz o niej: dobra zupa, dobra…

Składniki
pierś z kurczaka, 1 pojedyncza
pałeczki z kurczaka, 3 sztuki
włoszczyzna,
sól, pieprz, kostka wołowa,
woda, 1,5 litra
mąka 2 łyżki + woda
natka pietruszki,
chleb, kilka kromek

Sposób przygotowania
1. Z mięsa, wody, włoszczyzny i przypraw ugotować rosół. Przecedzić przez sito. Pierś z kurczaka, pałeczki (bez skóry) i kawałek marchewki zmiksować. Aby ułatwić sobie miksowanie można dolać szklankę bulionu. Powstałą „papkę” zmieszać z rosołem. Zaklepać mąką z wodą. Zagotować.

2. Chleb pokroić w kostkę. Zarumienić na suchej patelni. Krem podawać z grzankami i posiekaną natką pietruszki.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *