Krążki cukinii w pikantnej panierce

IMG_0498

Składniki

  • cukinia, 1/2 szt.
  • bułka tarta, 4 łyżki
  • tarty parmezan, 4 łyżki
  • sól, 1 łyżeczka
  • pieprz czarny, 1/3 łyżeczki
  • pieprz cayenne, 1 łyżeczka
  • suszone oregano i bazylia, po 1/2 łyżeczki
  • jajko, 1 szt.
  • jogurt grecki, kilka łyżek

Sposób przygotowania

  1. Cukinię pokroić w plastry o grubości 0,5 cm. Wymieszać bułkę z parmezanem i przyprawami. Każdy krążek obtoczyć w rozbełtanym jajku i panierce. Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
  2. Piekarnik ustawić na funkcję góra-dół i rozgrzać do 200 stopni. Cukinie piec około 15 minut. Podawać z jogurtem greckim.

One thought on “Krążki cukinii w pikantnej panierce

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *