Składniki
- cukinia, 1/2 szt.
- bułka tarta, 4 łyżki
- tarty parmezan, 4 łyżki
- sól, 1 łyżeczka
- pieprz czarny, 1/3 łyżeczki
- pieprz cayenne, 1 łyżeczka
- suszone oregano i bazylia, po 1/2 łyżeczki
- jajko, 1 szt.
- jogurt grecki, kilka łyżek
Sposób przygotowania
- Cukinię pokroić w plastry o grubości 0,5 cm. Wymieszać bułkę z parmezanem i przyprawami. Każdy krążek obtoczyć w rozbełtanym jajku i panierce. Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
- Piekarnik ustawić na funkcję góra-dół i rozgrzać do 200 stopni. Cukinie piec około 15 minut. Podawać z jogurtem greckim.
No będe szczera, czegoś takiego jeszcze nie jadłam a nabrałam ogromnej ochoty! Jutro zabieram się do pracy :)