Makaron z sosem z sera pleśniowego

 

makaron z sosem z sera pleśniowego

Składniki

  • makaron uszka, 90 g
  • ser pleśniowy Lazur, 70 g
  • twaróg śmietankowy President, 90 g
  • śmietana kremówka (30%), 20-30 ml
  • pomidorki koktalowe, 3-4 sztuki
  • świeża bazylia, kilka liści
  • pieprz kolorowy

Sposób przygotowania

  1. Makaron ugotować al dente wg przepisu na opakowaniu. Odcedzić, ale nie przlewać zimną wodą. Sery i śmietanę wymieszać. Podgrzewać na delikatnym ogniu do całkowitego rozpuszczenia sera pleśniowego. Trzeba uważać, żeby serki nie zaczęły wrzeć, bo wtedy się zważą. Dodać makaron i wymieszać. Przełożyć na talerz. Ułożyć ćwiartki pomidorków, przyprawić kolorowym pieprzem i posypać listkami bazylii.

One thought on “Makaron z sosem z sera pleśniowego

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *