Jajko ze szpinakiem zapiekane w bułce

jajko ze szpinakiem zapiekane w bułce

Składniki

  • grahamka, 1 sztuka
  • tarty cheddar, 2 łyżki
  • masło, 1 łyżka
  • czosnek, 1 ząbek
  • szalotka, 1 mała
  • szpinak, garść
  • jajko, 1 sztuka
  • śmietana kremówka, 1 łyżka
  • sól morska, czarny świeżo mieliny pieprz

Sposób przygotowania

  1. Górę bułki odciąć. Środek wydrążyć. Wsypać cheddar.
  2. Na maśle zeszklić drobno posiekany czosnek i szalotkę. Wrzucić szpinak. Smażyć do momentu, aż zwiędnie i zmniejszy objętość. Przyprawić solą i pieprzem. Drobno posiekać. Przełożyć do bułki.
  3. Wbić jajko. Wlać kremówkę. Piekarnik ustawić na funkcję góra-dół i rozgrzać do 180 stopni. Bułkę zapiekać przez 15-18 minut, aż białko się zetnie. Przyprawić solą i pieprzem.

One thought on “Jajko ze szpinakiem zapiekane w bułce

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *