Grzanki z waniliowym mascaropne, truskawkami i miodem

IMG_9970

Składniki

  • angielka, 4 grube kromki
  • mascarpone, 4-5 łyżek
  • cukier z prawdziwą wanilią, 1 łyżeczka
  • truskawki, 8-10 szt.
  • brązowy cukier, 1 łyżeczka
  • likier pomarańczowy, 1 łyżka
  • miód, 1 łyżeczka

Sposób przygotowania

  1. Pieczywo zarumieć z obu stron na suchej patelni.
  2. Mascarpone wymieszać z cukrem. Truskawki umyć i oderwać szypułki. Pokroić w plasterki. Następnie wymieszać z cukrem i likierem. Odstawić na 10 minut.
  3. Każdą kromkę posmarować serkiem, a na wierzchu ułożyć truskawki. Całość polać miodem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *