Grzanki z pastą z awokado i pomidorami

IMG_9781 2

Składniki

  • chleb, 3 kromki
  • masło do smarowania
  • awokado, 1 szt.
  • cheddar, 30 g
  • czosnek, 1 ząbek
  • sok z cytryny, 1 łyżeczka
  • sól, pieprz
  • kolorowe pomidorki koktajlowe, 6-8 szt.
  • tarty parmezan, 1 łyżka
  • świeża bazylia, kilka liści

Sposób przygotowania

  1. Jedną stronę kromek posmarować masłem i tą stroną ułożyć na blaszce do pieczenia.
  2. Awokado przeciąć na pół, usunąć pestkę i wydrążyć miąższ. Następnie rozgnieść widelcem. Dodać starty cheddar, przeciśnięty przez praskę czosnek i sok z cytryny. Przyprawić i dokładnie wymieszać. Gotową pastą posmarować chleb. Na wierzchu ułożyć pomidorki pokrojone w plasterki.
  3. Piekarnik ustawić na funkcję gór-dół i rozgrzać do 190 stopni. Grzanki zapiekać przez 10-15 minut. Przełożyć na talerz, posypać parmezanem i listkami bazylii. W razie potrzeby ponownie przyprawić.

2 thoughts on “Grzanki z pastą z awokado i pomidorami

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *